joi, 6 octombrie 2016

Cea mai buna

Cea mai buna – numai bune – cum o aflam ?
Despre cea mai buna pot sa va spun ca exista , doar daca consultati sfatul specialistului.
Trebuie sa fi idiot sa te crezi atotcunoscator in orice vrei sa cumperi !
Motiv pentru care nu iti ramane decat sa fi SMART si sa pui intrebarea corecta !
Care este intrebarea corecta pentru a cumpara cea mai buna ….. cel mai bun ….. sau numai bune ….?
Inainte de acest lucru atrag atentia ca specialistii pot fi subiectivi …. cam asa :
-         medic  specialist – spune- va recomand acest medicament foarte bun este mai scump este adevarat dar are efect mai bun ( in traducere ia-l pe asta scump ca uite asa fac si eu vacanta la Paris sau Dubai platit fiind de “marele producator X”), problema este ca te vindeca de colon dar dai in diabet si vi dupa aia sa iti dea ceva scump sa refaca pancreasul ………. vindeca pancreasul dar inebuneste ficatul …. si uite asa treci prin toate specialitatile ….. te vindeci pe rand de fiecare afectiune aparuta iar doctorul se plimba in toata lumea …. Iar tu puteai de la bun inceput sa mananci sanatos sa iei o aspirina saracului si sa stai linistit in banca ta !
-         mecanic specialist – spune – acum la 100.000 de Km pe langa schimbarea placutelor de frana trebui sa schimbati si discul de frana si etrierul cu garnitura si conductele de frana, ca sa fim siguri pe frane ca nu ne jucam ( in traducere daca tot ai venit la costum inseamna ca ai bani sa dai si pentru disc , etrier, garnitura, furtune …. ca deh niste bani in plus si o spaga mai mare nu strica fraiere ! ca daca nu le iei acasa le mai punem si pe la altii mai amarati)
-         Specialist IT – spune – daca doriti sa va fac o recomandare  luati laptopul asta “Sony Isperia” ca e ca o saorma cu de toate si e si de firma adevarata  e mai scump dar nu a-ti vazut ca si “Minune” si-a luat modelul asta ca e la mare moda e 2 in 1 ! ( in traducere vrei sa fi la moda ia de ici recomandare !)
-         Terapeut naturist – spune -  va recomand aceasta alifie facuta din inima naturii de doctor “varzovici” cu extracte bio de santal moldovenesc  la promotie 1 + 1 gratis la numai 250 lei !!! Te vindeca de romantism si incheieturi ….. dar ai grija ca trebuie sa o iei tot timpul ……. Numai asa reusesti …………in 5 …………10 ani ………. sau pana mori sa te faci bine …. sa mergi si tu fara dureri !
-         Stati asa ! nu cumva ne invartim in cerc si o sa ajungem si la noi sa spunem ceva din punct de vedere al “specialistului” ?
Ca sa eliminam interesul specialistului trebuie sa stim cum sa punem intrebarea !
Prima intebare pentru a cumpara cea mai buna …. :
-         Doresc sa cumpar cel mai bun produs la cel mai mic pret care garanteaza succesul !
Specialistul obraznic si dornic sa nu renunte la subiectivitatea de mai sus va spune:
Nu exista asa ceva ………… pai ori e scump si bun ori e ieftin si prost !
Te-a blocat nu-i asa ?
A doua intrebare fara scapare de data asta pentru specialist (e nevoit sa spuna adevarul):
Pai eu nu vreau lux, cancanul manelistilor si fraiereala prostilor, ci doar ceva pe care si tu ti l-ai putea permite daca ai avea de ales, este usor sa alegi un Ferari ca masina dar nici cu un Ford Mondeo nu ma fac de ras daca ma duc la mare !........ si este de 10 ori mai ieftin …. Si nu este cel mai ieftin si prost dar este cel mai ieftin raportat cu cea mai moderna tehnologie ! Asta vreau si eu de la tine sa imi recomanzi !
Mai  multe amanunte despre cum afli cea mai buna ……….. intr-un episod viitor ca deh doar nu vreti sa aflati toate secretele odata !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu