joi, 29 septembrie 2016

Cum recunosti un om liber ?


Cum recunosti un om liber ?
Din start va spun ca multi “oameni destepti” se vor simtii ofensati de cele scrise mai jos si asta pentru ca adevarul doare mereu mai ales la “creier”.
Ce este de fapt un om liber ? Nu m-am gandit sa traduc cu dictionarul explicativ acest lucru dar cum articolul este pentru oameni inteligenti mizez pe “intelegere” fara traducere.
Omul liber are un miros natural specific de la distanta il puteti mirosi ca un urs polar prada de la 4 Km !
Cum asa? Simplu ! Lasa urme …….. nu are privirea in jos pentru ca nu are ce sa ascunda si de ce sa ii fie frica ! Merge relaxat, sigur de el si are un un ton al vocii impunator  ……….. care impune respect chiar din startul unei convorbiri.

Asul de trefla care da de gol un om liber este ca intotdeauna va cauta sa iti dea un raspuns direct la intrebarile tale si nu te va plimba cu vorbele ca un politician abil sau ca ceilalti mincinosi majoritari cu sechele de educatie  si cand spun acest lucru exemplific; cum credeti oare ca atunci cand in copilarie ai fost frustat cand palmele tatalui te-au lovit pentru un adevar iar tu ai simtit nevoia reflexa sa minti ca sa nu mai fi batut ? Acum la maturitate platesti tributul “acelei educatii” si minti “prin invaluire” ca sa nu fii nici acuzat dar sa si poti scapa din clinci la o adica ! Exemplu:
Ea: Costele ce naiba ai facut de ai stat 4 ore la spalatorie ?
El: Nu stii ma …. ca daca dau de beleaua aia de Sandu ma tine de vorba cu tampeniile lui ……… n-am mai scapat de el si nici nu stiu cand a trecut timpul .  
A mintit cu nerusinare din reflex ca un puscarias presat de situatia supravietuirii ……. sa dea bine la dialog si sa nu iasa scandal ………. de fapt EL a trecut pe la Sandu , a lins doua beri si a facut o partida de table dar ca sa nu se enerveze sotia care nu il sufera pe Sandu a mintit ca un detinut speriat de ziua executiei capitale !
Si exemplele continua …………. le vedem in fiecare zi :
-         Buna ziua, vecine … sa ai o zi buna ! ( cand de fapt adevarul suna asa: vedeateas calcat de masina, fir-ail dracului sa fii de nemernic ca ma enerveaza pisica aia a ta cu mieunatul ei ca imi vine sa te bat in cap cu ea toata noaptea).
-         Dragul meu fa si tu un gest frumos si scoate-ma la munte ce zici iubi ! ( in traducere ar suna asa al naibii de marlan dupa ce ca stau dupa tine cand ai chef  baga mare un consum substantial de cadouri …. toale … ceva pe card ca s-a golit tampitule……. l-as ca te prind eu la inghesuiala daca mergem la munte iti golesc eu pormoneul ………. de ramai sarac pana la sfarsitul lunii …o sa vezi tu ca sunt mai smechera decat tine)
-         Doamna profesoara ieri am lipsit de la scoala ca m-a durut stomacul ……….. am stat mai  mult pe WC ( in traducere : a dracu vaca ce tupeu sa ma intrebe de ce n-am venit ieri la scoala ………. proasta dracului am fost cu baietii la film si dupa aia am jucat un peretel ……. si ce te manca in fund sa ma intrebi asta ?)
Si tot universul se aduna pe omul modern care devine din ce in ce mai prizonier, mai sclav decat negrii pe plantatie,  mai fricos de adevar, mai puscarias decat hotii ………….. si toate astea fac sa nu poata raspunde simplu ca un adevarat om liber cu un simplu Da sau Nu acolo unde chiar trebuie sa faca acest lucru repede ………… el intinde coarda cu raspunsul pentru a gasi rapid o iesire de urgenta ……… la ce ? ……….. unde ? …. Fara raspuns pentruca totul este doar un reflex …….. noi oamenii … majoritatea dintre noi avem un comportament de oameni condamnati intre “patru pereti? Si putini dintre noi sunt LIBERI !
Ai inteles ce inseamna spiritul de a fi LIBER ?
Daca Nu: ori esti prea prost, ori esti prea comunist, ori esti prea batut in cap, ori te crezi destept sa nu crezi nimic din ce am spus si vei ramane la fel de puscarias al propriei vieti ca pana acum !
De ce asta ?
Pentru ca este greu si dureros sa vezi adevarul gol golut !
Eva fi libera !
Adam fi liber !
Fi ceea ce vrei !
"Cel mai iubit dintre pamanteni" a fost un om liber !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu